Betaalbaar wonen

De vraag naar middeldure huurwoningen is groot, onder gezinnen, starters en ouderen. Daarom stimuleert en ontwikkelt SamenLeven Nederland de bouw en exploitatie van hoogwaardige nieuwbouwwoningen. Ons nieuwste duurzame woongebouw komt in de Spoorzone van Delft. Interesse?

Dit doen we coöperatief

Coöperatieve organisatievormen ontstaan daar waar de overheid zich terugtrekt en mensen steeds vaker hun eigen boontjes moeten doppen. Vitaliteit, een prettige sociale leefomgeving en een plezierige woning of je nu jong of oud bent zijn belangrijke factoren in die zoektocht naar alternatieven. Per woonproject richten we een wooncoöperatie op. Een wooncoöperatie is een vereniging waarvan de leden de ontwikkeling, bouw en het beheer van de woningen regelen. Je huurt je woning van de wooncoöperatie.

Je geld blijft van jou

Je kunt € 50.000 investeren in één van onze woonprojecten. Naast een (toekomstig) woonrecht ontvang je over het bedrag dat je hebt ingelegd ook nog eens 2% rente per jaar. Dit rendement wordt betaald door de wooncoöperatie uit de ontvangen huurgelden. In plaats van een eigendomsrecht, hebben de leden een woonrecht dat de wooncoöperatie hen verschaft. De leden zijn gezamenlijk eigenaar van de woningen. Verhuis je of zie je af van je toekomstig woonrecht dan krijg je jouw € 50.000 weer terug. Inleggen zonder woonrecht kan ook, je krijgt dan een hoger rendement, zo'n 4% per jaar.

Lees ook de vragen over coöperatief wonen die rechts staan.

wonen_1170707221.jpg
190618 Samenleven infographic wonen v4.jpg

Lagere huur door gestapelde financiering

Door de gestapelde financiering (zie boven) is het mogelijk de huren gematigd te houden, tussen sociale huur en duurdere commerciële huurprijzen in, nu en in de toekomst. Daardoor zijn deze duurzame woningen aantrekkelijk om te huren voor zowel jong als oud. Houdt de projecten- en actualiteitenpagina in de gaten voor nieuwe woonprojecten.

Rol SamenLeven Nederland

SamenLeven Nederland zoekt plekken waar kleinschalige, duurzame woonprojecten ontwikkeld en gerealiseerd kunnen worden. Leden van SamenLeven kunnen inschrijven op deze projecten, leden van de wooncoöperatie i.o. worden automatisch lid van SamenLeven. Ook ondersteunen wij de wooncoöperatie i.o. tijdens de ontwikkelfase bij het realiseren van de wensen van hun leden en de gemeenschappelijke voorzieningen. Je kunt dan denken aan elektrische deelauto's of scooters, zonnepanelen, gemeenschappelijke (buiten)ruimte en zelfs zorg indien gewenst.

  1. Wat komt er kijken bij het oprichten van een wooncoöperatie?
  2. Wie weet er meer van coöperaties?
  3. Hoe richt ik een wooncoöperatie op?
  4. Kun je wonen en zorg in een coöperatie combineren?
  5. Kom ik in aanmerking voor een hypotheek?
  6. Ik heb een koopwoning, is het slim om af te lossen en in een coöperatieve huurwoning te investeren?
  7. Wat zijn de voordelen van coöperatief wonen?
  8. Wil je liever gewoon kopen? Kijk dan hier eens.

Lees ook de veelgestelde vragen over wonen.