Nieuw! 33 middeldure huurwoningen Spoorzone in Delft

Leeuwenhoek Delft.jpg

Tekenen intentie-overeenkomst

Op 7 oktober is de intentie-overeenkomst met de gemeente Delft ondertekend voor de ontwikkeling van 33 middeldure huurwoningen die wooncoöperatie Leeuwenhoek i.o. wil realiseren. Namens de gemeente tekende wethouder Karin Schrederhof en namens de wooncoöperatie tekende Eric Amory en René Schalk.

33 betaalbare en duurzame huurwoningen

Samen ontwikkelen we 33 flexibel in te delen 3-kamer appartementen van ca 70m2 met een groene uitstraling, een gemeenschappelijke tuin en duurzame energievoorziening. Er is ruimte voor een aantal (elektrische) deelauto’s achter het gebouw. De huren blijven onder de € 1.000 per maand en stijgen alleen met de inflatie. Er is geen winstoogmerk.

Andere vorm van financiering

Het eigendom van de 33 huurwoningen komt in handen van de wooncoöperatie, waarvan de leden bestaan uit huurders. De financiering wordt deels verzorgd door SamenLeven Nederland. De coöperatie om ‘voor de levensduur van het complex’ deze betaalbare huurwoningen te beheren zonder winstoogmerk. De doelgroep zijn de middengroepen, zoals starters (eenouder-)gezinnen en ouderen met een inkomen tot circa 1,5 keer modaal. Vanuit SamenLeven Nederland roepen wij vooral ZZP-ers op lid te worden van deze coöperatie.

Wordt lid en ontvang direct rendement in geld en natura

ZZP-ers die interesse hebben om te investeren in deze woningen, krijgen een woonrecht voor nu en een eerlijk rendement om te voorzien in hun basisbehoeften voor later. Wil je dit ook en zie je het nut om dit samen met anderen te doen, dan is wooncoöperatie Leeuwenhoek i.o. een goede investering. Neem voor meer informatie contact op met René Schalk.

Pensioenakkoord (juni 2019)

Kabinet en sociale partners maakten op 5 juni principe-afspraken over hervorming van ons pensioenstelsel. SamenLeven Nederland is blij dat de noodzaak van verandering onderkend wordt, maar denkt dat dit niet genoeg is. Duidelijk is dat kabinet en sociale partners nog heel veel moeten uitwerken, want er is nog veel onduidelijk. De afspraken zijn pas definitief als de nieuwe of gewijzigde wetten zijn aangenomen. De gevolgen van die regels zijn van invloed op pensioenfondsen, maar ook op ZZP-ers. Zij krijgen bijvoorbeeld te maken met een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering.

  • Werknemers met een zwaar beroep kunnen eerder stoppen met werken;
  • De AOW-leeftijd stijgt minder snel;
  • Pensioenfondsen hoeven minder snel te korten;
  • Er wordt overgestapt op een leeftijdsafhankelijke premie waarbij de pensioenopbouw daalt naarmate iemand ouder wordt;
  • ZZP-ers worden verplicht om een basisverzekering af te sluiten tegen arbeidsongeschiktheid of ziekte.

Energiescan door Efficiator (mei 2019)

De energietransitie is een grote uitdaging. Hoe kun je daar zelf een bijdrage aan leveren? Efficiator biedt de tools en het inzicht om duurzaam te wonen. Door een scan uit te voeren op jouw woning krijg je inzicht in de mogelijke verbeteringen en staat er gelijk een vakman klaar om die verbeteringen ook door te voeren. Wil je ook een scan laten uitvoeren, neem dan contact op met Efficiator.

SamenLeven gaat investeren in duurzame energie in Zaltbommel

Samenleven-René-Schalk-en-Arnoud-Ringelberg-op-het-dak-van-Hitachi-Zaltbommel-1-300x164.jpg

(René en Arnoud op het dak van Hitachi, waar al 6200 zonnepanelen liggen)

Duurzame energie om bedrijventerreinen CO2 neutraal te maken. Daar zetten wij ons nu in Zaltbommel en omgeving voor in. Te beginnen met zonnepanelen op de daken van het bedrijventerrein de Wildeman. Samen met een aantal bedrijven investeren we in bedrijvenparken om die zo snel mogelijk van fossiele brandstoffen af te helpen. Het mooie is dat de investeringen die hiervoor worden gedaan, zowel ten goede komen aan de ondernemers als de bewoners van aangrenzende woonwijken.