Actueel

Wonen op een top locatie in Delft (juni 2019)

SamenLeven Nederland is bezig met een project van 34 coöperatieve middenhuurwoningen in Nieuw Delft. Wie mede-eigenaar wil worden van het woongebouw op loopafstand van het station, is welkom. Samen draag je zorg voor het onderhoud en het woongenot van jezelf andere bewoners. Je investering levert zowel rendement op in geld, maar ook in natura in de vorm van een woonrecht. Dit recht kun je direct gebruiken bij oplevering van de woningen of voor later, als je stopt met werken.

Heb je affiniteit met duurzaamheid, wil je ook voorzien in je basisbehoeften voor later en zie je het nut om dit samen met anderen te doen, dan is Nieuw Delft een goede investering. Neem voor meer informatie contact op met René Schalk.

delfts blauw klein_1327361060.jpg

Pensioenakkoord (juni 2019)

Kabinet en sociale partners maakten op 5 juni principe-afspraken over hervorming van ons pensioenstelsel. SamenLeven Nederland is blij dat de noodzaak van verandering onderkend wordt, maar denkt dat dit niet genoeg is. Duidelijk is dat kabinet en sociale partners nog heel veel moeten uitwerken, want er is nog veel onduidelijk. De afspraken zijn pas definitief als de nieuwe of gewijzigde wetten zijn aangenomen. De gevolgen van die regels zijn van invloed op pensioenfondsen, maar ook op ZZP-ers. Zij krijgen bijvoorbeeld te maken met een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering.

  • Werknemers met een zwaar beroep kunnen eerder stoppen met werken;
  • De AOW-leeftijd stijgt minder snel;
  • Pensioenfondsen hoeven minder snel te korten;
  • Er wordt overgestapt op een leeftijdsafhankelijke premie waarbij de pensioenopbouw daalt naarmate iemand ouder wordt;
  • ZZP-ers worden verplicht om een basisverzekering af te sluiten tegen arbeidsongeschiktheid of ziekte.

Energiescan door Efficiator (mei 2019)

De energietransitie is een grote uitdaging. Hoe kun je daar zelf een bijdrage aan leveren? Efficiator biedt de tools en het inzicht om duurzaam te wonen. Door een scan uit te voeren op jouw woning krijg je inzicht in de mogelijke verbeteringen en staat er gelijk een vakman klaar om die verbeteringen ook door te voeren. Wil je ook een scan laten uitvoeren, neem dan contact op met Efficiator.

SamenLeven gaat investeren in duurzame energie in Zaltbommel

Samenleven-René-Schalk-en-Arnoud-Ringelberg-op-het-dak-van-Hitachi-Zaltbommel-1-300x164.jpg

(René en Arnoud op het dak van Hitachi, waar al 6200 zonnepanelen liggen)

Duurzame energie om bedrijventerreinen CO2 neutraal te maken. Daar zetten wij ons nu in Zaltbommel en omgeving voor in. Te beginnen met zonnepanelen op de daken van het bedrijventerrein de Wildeman. Samen met een aantal bedrijven investeren we in bedrijvenparken om die zo snel mogelijk van fossiele brandstoffen af te helpen. Het mooie is dat de investeringen die hiervoor worden gedaan, zowel ten goede komen aan de ondernemers als de bewoners van aangrenzende woonwijken.